Ny indretning skal gøre brugeroplevelsen bedre på Sydhavnens Bibliotek

29.10.2017
Sydhavnens Bibliotek holder helt lukket fra den 6. - 12. november, hvor biblioteket både får nyt bibliotekssystem og ny fysisk indretning.

Mens alle andre biblioteker i København må nøjes med et nyt digitalt bibliotekssystem, får Sydhavnens Bibliotek også en ny indretning af det fysiske biblioteksrum.

Læs også: Københavns Biblioteker får nyt digitalt bibliotekssystem - hvad betyder det for dig?

Derfor holder Sydhavnens Bibliotek helt lukket i perioden fra den 6. – 12. november. Når dørene igen åbner op, venter der en ny biblioteksoplevelse:

”Vi har først og fremmest vendt rundt på bibliotekets tilbud til børn og voksne, så vi udbytter mulighederne i bibliotekets grundlæggende indretning bedre. Dermed får vi både et mere overskueligt bibliotek med en logisk sammenhæng mellem bibliotekets forskellige funktioner, og bedre plads til en inspirerende præsentation af litteraturen for børn og voksne”, siger Lars Becher, der er daglig leder for Sydhavnens Bibliotek.

Børn og unge får mere plads

Børnelitteraturen flytter over i den modsatte side af biblioteket, og det giver bedre plads til alle brugerne i Sydhavnens Bibliotek fra de helt små til de unge og voksne. Børnebiblioteket får et nyt højtlæsningsrum, der er hyggeligt indrettet til, at børn og voksne sammen kan fordybe sig over en billedbog eller højtlæsning af fx Emil fra Lønneberg.

Derudover får de unge deres helt eget område, hvor bibliotekets udbud af ungdomslitteratur, fantasy, spil, film og tegneserier er samlet.

Mere hyggeligt indgangsområde

Den nye indretning giver også mere plads til skønlitteraturen for voksne, hvor der bliver muligheder for at præsentere et større udbud af titler.

Aviser og tidsskrifter får en ny placering ved bibliotekets indgang, hvor der indrettes et nyt hyggeligt opholdsområde med plads til flere biblioteksgæster end tidligere. Ved siden af dette etableres et rum til pc-brugerne med kopi og printere.

Aflevering bagerst i biblioteket

Området for udlån, reserveringer og aflevering rykkes til gengæld til et mindre men mere afgrænset område bagerst i biblioteket. Alt i alt giver dette en bedre udnyttelse og et mere overskueligt bibliotek.

Med den nye indretning følger også en helt ny skiltning, der skal gøre brugeroplevelsen på biblioteket endnu bedre. På Sydhavnens Bibliotek kommer den nye skiltning først på den anden side af nytår.

 

Fakta:

  • Alle biblioteker i Københavns Kommune har fra den 6. - 9. november lukket for ned for centrale biblioteksfunktioner som udlån, reservering og aflevering af materialer. Man kan heller ikke benytte pc’erne eller søge materialer frem digitalt. Men man kan fortsat besøge bibliotekerne.
  • Sydhavnens Bibliotek har valgt også at foretage en ny fysisk indretning af biblioteksrummet. Derfor har biblioteket helt lukket fra den 6. – 12. november.
  • Det vil dog være muligt fra tirsdag til fredag i perioden at læse dagens aviser, der lægges frem i caféen hos Karens Minde Kulturhus.
  • Læs mere på bibliotek.kk.dk under Sydhavnens Bibliotek.