Kom helt tæt på Star Wars uendelige univers

11.10.2017
Vesterbro Bibliotek og Kulturhus åbner døren til kreativitet, leg, film og debat om Star Wars for børn og voksne i efterårsferien.

Tænk engang hvis du kunne få lov til at kæmpe med lyssværd mod 25 andre børn. Eller hvis tre eksperter tager dig i hånden og føre dig rundt i Star Wars uendelige univers. Eller hvis du bare kunne få et overblik over alle filmene, så du kunne se Star Wars i hele efterårsferien.

Fortvivl ikke. Det bliver alt sammen muligt, når Vesterbro Bibliotek og Kulturhus sætter fokus på Star Wars med 13 forskellige arrangementer for børn og voksne i efterårsferien.

Star Wars for børn

Alle børn elsker Star Wars. Det er den ultimative fortælling om gode og onde kræfter, om rumskibe, lyssværd, prinsesser og robotter.

Fra den 16. – 20. oktober i efterårsferien byder Vesterbro Bibliotek og Kulturhus på en række arrangementer, hvor børn kan leve sig ind i Star Wars-universet. Der er Jedi-Skole, hvor man kan lære at slås med lyssværd. Der er kreative værksteder, hvor man kan bygge robotter. Og meget mere:

Se arrangementerne om Star Wars i efterårsferien den 16. – 20. oktober 2017.

Star Wars for voksne

Den første Star Wars-film kom i 1977, og lige siden har Star Wars været et af de største fanfænomener i den vestlige verden.

Er du en af dem, der elsker Star Wars, så får du her et par gode muligheder for at nørde igennem:

  • Mandag den 16. oktober, kl. 20.00 byder vi på en paneldebat mellem Sanna Bo Claumarch fra hvafanblog.dk, Morten Søndergaard aka Marvel Morten, og Christian Monggaard, der er filmanmelder hos Information. Se Star Wars Paneldebat her.
  • Torsdag den 19. oktober, kl. 20.00 byder vi på filmaften, der går bag om det kæmpestore og fortsat særdeles aktive fanunivers omkring Star Wars. Se Star Wars Fanfictionbiograf her.

Star Wars der hjemme

Star Wars er først og fremmest film. Hvis du gerne vil bruge efterårsferien på at se alle de legendariske triologier (bemærk i flertal), så får du her en oversigt over alle Star Wars-filmene:

Læs artikel…

Derudover kan du fordybe dig i Star Wars-universet på forskellige websider:

  • TheForce.net – besøg den amerikanske hjemmeside, der nu har eksisteret i 20 år. Deres motto er ”Your daily dose of Star Wars”, og her kan du altid få de seneste nyheder om filmene, bøgerne, tegnefilmene, og hvad der ellers er i det store omfangsrige univers.
  • The Jedi Council Forum (board.theforce.net) – The Jedi Council er et forum på TheForce.net, hvor alt hvad du overhovedet kan forestille dig om Star Wars, er til debat.
  • Skywalker.dk – Oprindeligt et forum for den danske Star Wars-fanklub, men bemærk at de fleste aktiviteter i dag er flyttet til Skywalker.dk på Facebook.