Keramikværksted skal fortsat være åbent for nye brugere

08.12.2017
Keramikbrugerne og Valby Kulturhus vil finde et koncept for, hvordan interesserede københavnere fortsat kan få adgang til keramikværkstedet.

Introkurserne skal genoptages, og der skal findes en struktur, hvor der igen bliver plads til optagelse af nye brugere. Det var blandt de aftaler, der tirsdag aften den 5. december 2017 blev indgået mellem keramikbrugerne og ledelsen i kulturhuset.

Der blev nedsat en arbejdsgruppe med repræsentanter fra keramikbrugerne og Valby Kulturhus, der skal udarbejde et konkret oplæg til brugerkoncept.

Keramikværkstedet bliver i Valby Kulturhus

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har netop truffet den beslutning, at keramikværkstedet skal blive i Valby Kulturhus. 

”Det seneste år har vist en meget stor interesse hos københavnerne for at arbejde med keramik, og der har konkret i forhold til vores keramikværksted i Valby Kulturhus været så stor en søgning, at vi i samråd med keramikbrugerne har indført et midlertidigt stop for nye brugere”, siger Lene Karsbæk, der er daglig leder af Valby Kulturhus.

Læs mere om Keramikværkstedet i Valby Kulturhus her.

”Nu skal vi sammen finde et koncept, der gør det muligt for interesserede københavnere løbende at få adgang til keramikværkstedets tilbud, samtidig med at vi sikrer, at nye keramikbrugere ved, hvordan værkstedet fungerer. Så vi kan hæve det midlertidige stop og igen åbne døren for nye brugere samtidig med, at vores nuværende brugere fortsat kan lide at bruge værkstedet”.

Mulighed for udvidelse skal undersøges

Kultur- og Fritidsudvalget lagde i beslutningen desuden op til, at ledelsen i Valby Kulturhus skal undersøge mulighederne for, om det er muligt at øge kapaciteten for keramikværkstedet.

”Det vil vi naturligvis se på med helt friske øjne. Som det er nu, er der ikke mange kvadratmeter i Valby Kulturhus, der ikke allerede er i brug, og derfor vil en kapacitetsudvidelse af keramikværkstedet formentligt betyde, at andre brugere får reduceret deres aktivitetsmuligheder. Derfor skal vi tænke i helt nye baner, hvis vi skal finde en god løsning på den udfordring”, siger Lene Karsbæk.

 

Fakta:

  • Keramikværkstedet i Valby Kulturhus har pt. indført et stop for optagelse af nye brugere.
  • Det stop bliver hævet snarest muligt, så værkstedet igen kan optage nye brugere, men der er ikke sat dato for denne ophævelse endnu.
  • Der skal findes et koncept, som gør det muligt at administrere tilgangen af nye brugere.
  • Alle nye brugere skal bl.a. deltage i et introforløb til værkstedet, før de kan optages som brugere.
  • Læs mere om keramikværkstedet i Valby Kulturhus her.