Island, Estland og Polen lærer af dansk poetry slam

21.09.2017
Danmark er rollemodel for nordeuropæisk poetry slam. Derfor er Valby Kulturhus rammen om en workshop i management for nordiske arrangører.

Hvordan skaber man en stærk scene omkring poetry slam med spirende talentudvikling og et bredt trofast publikum?

Det ved Peter Dyreborg, der igennem den seneste årrække har opbygget en scene for poetry slam i Valby Kulturhus, der måned efter måned byder på udsolgte shows med landets bedste ’slammere’ (som deltagerne populært kaldes). Valby Kulturhus er både hjemsted for KBH-mesterskaberne, for engelsksprogede shows, og for temashows, hvor den aktuelle politiske dagsorden sættes på spidsen.

Talentudvikling på Island

Derfor er Peter Dyreborg i disse dage vært for en workshop med håbefulde deltagere fra Island, Estland og Polen, hvor man suger til sig af Peters mange erfaringer. Workshoppen er en del af projekt ”Drop the Mic” under Unesco City og Literature i Krákow, der bl.a. er støttet af EU.

Se også: Kvalifikationsrunder til KBH-mesterskabet 2018 i poetry slam.

”På Island har vi et spirende miljø omkring poetry slam, men vi har ingen fast tradition og vi har ingen organisation, der kan sætte det hele i scene. Derfor kan vi lære rigtig meget af, hvordan man gør det i Danmark – især den københavnske scene er interessant, fordi den både byder på talentudvikling og management – to ting som vi behøver på Island”, fortæller Jón Magnús, der selv vil starte en scene for poetry slam.

Vil gøre sig gældende internationalt

”Vi har allerede mange aktive poetry slammere i Estland, men måske kan man ikke kalde dem rigtige poetry slammere, for vi mangler den faste form omkring vores shows, der skaber et rigtigt slam. Min ambition er, at vi bliver langt mere professionelle – og at vi begynder at gøre os gældende på internationalt niveau. Derfor kan vi lære rigtig meget af den danske tradition”, fortæller Sirel Heinloo.

Læs mere om Peter Dyreborg og dansk poetry slam.

Hvis alle bestræbelserne bærer frugt, kan vi se frem til en bred vifte af deltagere fra mange forskellige lande, når det nordiske mesterskab i poetry slam for første gang skal se dagens lys i 2019.