Hafnia-Hallen åbner med taler og masser af aktivitet

25.04.2017
Se fotos fra den officielle åbning af Hafnia-Hallen den 25. april 2017 med overborgmesteren og kulturborgmesteren blandt talerne.

Velkommen til 9.136 m2 multisportshal i hjertet af Valby Idrætspark. Dermed bliver Hafnia-Hallen en af Nordeuropas største idrætshaller, der byder bl.a. byder på 7-mands kunstgræsbane, mini-kunstgræsbaner, træningshal til håndbold, beachvolleybaner, fitnessrum, undervinsingslokaler og et torv, hvor bliver plads til at holde arrangementer.

Officiel åbning med borgmestertaler

Åbningen af Hafnia-Hallen tirsdag den 25. april 2017 blev velbesøgt af repræsentanter fra idrætslivet i København. Efter velkomsten ved Per Larsen, der er formand for den brugergruppe, der har stået for at udvikle indholdet for Hafnia-Hallen, var der indvielsestaler ved overborgmester Frank Jensen (A) og kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (O), der begge glædede sig over det færdige resultat med hallen, og alle de muligheder som hallen fremover vil byde på.

Hafnia-Hallen skal drives af idrætsbrugerne

Hallen drives af en brugergruppe bestående af Københavns Idrætsefterskole, Copenhagen Beachvolley, Boldklubben Fremad Valby og Boldklubben Frem. Brugergruppen har deltaget i projektet fra start til slut og dermed haft indflydelse på såvel udformningen af hallen som navnet. Hafnia er Københavns gamle havn, og navnet skal være med til at understrege, at Hafnia-Hallen er en bydækkende facilitet, der er åben for alle.

Foto: Jannik Knudsen.

 

Fakta:

  • Hafnia-Hallen er designet af Christensen & CO Arkitekter a/s, entreprenør er CC Contractor, bygherre og ejer er Københavns Kommune.
  • Hafnia-Hallen har kostet 95 mio. kr.
  • Den daglige drift, herunder udlejning og udlån af udstyr, vedligehold mv. varetages af Københavns Idrætsefterskole, Copenhagen Beachvolley, Boldklubben Fremad Valby og Boldklubben Frem, som er gået sammen om en selvejende institution i forbindelse med indgåelse af driftsaftale med Københavns Kommune.
  • Club Danmark Hallen blev i 1996 opført til indendørs fodbold og atletik. I julen 2010 kollapsede den ene endebues tag pga. store mængder sne, og hallen har siden stået ubrugelig hen.
  • Hafnia-Hallen får sin egen webside: www.hafnia-hallen.dk.