Sydhavn Teater: Skygge (Eurydike Siger)

25 okt

Dato

25.10.2017, 20:00 til 28.10.2017, 22:00
125 kr.
Bemærk mulighed for rabat- og gruppebilletter.
Nyfortolkning af den græske myte om Orpheus og Eurydike. Se syv forestillinger mellem den 4. - 28. oktober 2017 i Østre Kapel.

'Skygge (Eurydike Siger)' er østrigske Elfriede Jellineks radikale nyfortolkning af den græske myte om Orpheus og Eurydike. Instruktør Anja Behrens iscenesatte i foråret stykket som monolog og vandreforestilling gennem de gamle fabriksbygninger i Sydhavnsgade - nu flytter den anmelderroste vandreforestilling gennem dødsriget til Østre Kapel på Vestre Kirkegård. Publikum bevæger sig rundt i kapellet og gennem mørket sammen med skuespiller Mille Maria Dalsgaard: Kun oplyst af egne lommelygter.

I den oprindelige græske myte rejser helten Orpheus til dødsriget for at hente sin afdøde elsker Eurydike tilbage til de levendes verden - og får lov at tage hende med, hvis han kan lade være at se på hende på hele rejsen tilbage. Jelinek giver i sin fortolkning for første gang stemme til mytens anden hovedperson, Eurydike: En skygge på rejse ned i dødsriget. Befriet fra egen identitet, fra rollen som sin berømte mands hustru, fra egen angst og omverdenens forventninger overvejer Eurydike, om hun overhovedet har lyst til at vende tilbage fra de døde?

Nobelprisvindende dramatiker og dansk-tysk kunstnerisk hold

Instruktør Anja Behrens, som blandt andet iscenesatte forestillingen 'Sort Vand' på Betty Nansen i sidste sæson, formåede med 'Skygge (Eurydike Siger)' at skabe en forestilling med et på én gang råt og poetisk udtryk. Forestillingen er "sanseligt påtrængende" (Politiken), med "virkeligt storslåede billeder og optrin" (Weekendavisen).

Både instruktør Anja Behrens og scenograf Laura Rasmussen er dansk-tyske, og samarbejdede med den tysk-uddannede skuespiller og grundlægger af Sydhavn Teater, Mille Maria Dalsgaard, om at skabe forestillingen. De tre kan tilsammen fremkalde den sitrende fornemmelse for rummet, og de rå energiudladninger typiske for den tyske teatertradition, som er nødvendige for at indfri potentialet i Elfriede Jellineks tekster. Forfatteren modtog i 2004 Nobelprisen i litteratur, for sin "musikalske strøm af stemmer og modstemmer i romaner og dramaer, der afslører samfundsmæssige klichéers absurditet og tvingende magt". Hendes værker er mange-facetterede og ofte kontroversielle, og kan udløse hidsige debatter om, hvad god litteratur er. Hun giver aldrig klare svar, men åbner i stedet op for potentialet i publikums egne associationer og erfaringer.

Medvirkende: Mille Maria Dalsgaard. Instruktør: Anja Behrens. Scenograf: Laura Rasmussen. Dramatiker: Elfriede Jelinek.

Kort om Sydhavn Teater

Sydhavn Teater er et nyt lille storbyteater under Københavns Kommune, og der laver international scenekunstmed lokal forankring. Teatret arbejder stedsspecifikt og ser lokationerne som uopdagede legepladser, der kan bruges som springbræt til at søge nye veje indenfor scenekunstens muligheder.

Læs mere om Sydhavn Teater her.

Praktisk information:

'Skygge (Eurydike Siger)' spiller i alt syv forestillinger: 4., 5. og 7. oktober, samt 25.-28. oktober 2017. Alle dagene kl. 20.00. Billetterne koster 40-125 kr. og kan købes via billetlinket ovenfor.