Sydhavn Teater: Marienborg - Nej tak!

18 jan

Dato

18.01.2018, 20:00 til 02.02.2018, 22:00
125 kr.
Bemærk mulighed for rabat- og gruppebilletter.
Monolog i skyggefægtning med Anker Jørgensens drømme. Bemærk at forestillingen finder sted i Det Gamle Posthus på Borgbjergvej.

En ung kvinde er flyttet ind i Ingrid og Anker Jørgensens opgang - i lejligheden lige nedenunder deres den gamle. Nu sidder hun på køkkengulvet, midt om natten, cand.mag og meget arbejdsløs, og leder efter et anker i malstrømmen af præstationsræs og meningsløshed. Pludselig blandes virkelighed og fantasi: Som om tilstedeværelsen af Anker og Ingrids drømme sidder i væggene og vil hende noget.

Denne nyskrevne, fabulerende monolog er blevet til i co-produktion mellem Sydhavn Teater og Teatret ved Sorte Hest. Forestillingen har premiere den 18. januar i det gamle Posthus på Borgbjergsvej ved den nye Anker Jørgensens Plads. I marts spiller den hos Teatret ved Sorte Hest på Vesterbro.

Det kunstneriske team bag forestillingen

'Marienborg - Nej tak!' er ny dansk dramatik af reumertvinder Julie Maj Jakobsen med nykomponeret musik af Johannes Eberl Smed. Julie er desuden aktuel med 'Afterlandet' på Aalborg Teater og ungdomsforestillingen 'Stræber' på Teater Grob på Nørrebro. Hendes tekster blander rablende energi med stærke billeder og en formidabel evne til at protrættere mennesker fra alle dele af samfundet med et genkendeligt, rørende og humoristisk strøg. 

Forestillingen er instrueret af Sydhavn Teaters kunstneriske leder, Mille Maria Dalsgaard, som selv er opvokset i Sydhavnen. Efter uddannelse og flere års arbejde som skuespiller i Tyskland flyttede hun hjem, og grundlagde et nyt teater, som blander kunstneriske eksperimenter med et stærkt engagement i det omkringliggende (lokal)samfund og historie.

Medvirkende: Marie Carmen Lindegaard. Instruktør: Mille Maria Dalsgaard. Komponist: Johannes Eberl Smed. Dramatiker: Julie Maj Jakobsen.

Kort om Sydhavn Teater

Sydhavn Teater er et nyt lille storbyteater under Københavns Kommune, og der laver international scenekunstmed lokal forankring. Teatret arbejder stedsspecifikt og ser lokationerne som uopdagede legepladser, der kan bruges som springbræt til at søge nye veje indenfor scenekunstens muligheder.

Læs mere om Sydhavn Teater her.

Praktisk information:

'Marienborg - Nej tak!' spiller den 18. januar - 2. februar 2018 i det gamle posthus på Borgbjergvej, hvor Ingrid Jørgensen engang havde syn systue. Herefter spiller den 12.-28. marts på Teatret ved Sorte Hest. Forestillingen varer 1 time og 20 minutter.

Spilledage:

  • Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag kl. 20.00.
  • Lørdag kl. 17.00.

Billetterne koster 40 - 125 kr. pr. person. Billetter kan købes via billetlinket under billedet.