Det interaktive legegulv

Valby Bibliotek har Københavns eneste interaktive legegulv, hvor du bruger kroppen til at lege med fx ord og billeder.

Hos Valby Bibliotek finder du det første og foreløbigt eneste interaktive legegulv blandt bibliotekerne i Københavns Kommune.

Hvad er det interaktive legegulv?

Det interaktive legegulv er 2 x 3 meter fri gulvareal, hvor børn og forældre kan lege med bogstaver, tal, ord og billeder gennem kroppens bevægelser. Gulvet er en digital projektion, der fanger kroppens bevægelser, hvorved du kan lægge et virtuelt puslespil, sætte virtuelle bogstaver sammen til ord eller spille virtuelt fodbold ved at bruge fødderne.

Hvornår er legegulvet tilgængeligt?

Legegulvet er placeret mellem indgangen og den resterende del af børnebiblioteket. Legegulvet er normalt tændt om eftermiddagen, når børnebibliotekarerne er tilgængelige for vejledning.

Hvilke spil er tilgængelige?

Det interaktive legegulv har både læringsspil og underholdningsspil. Legegulvet kan noget særligt i forhold til leg og læring, da koblingen mellem bevægelse, læsning og leg fremmer børns evne til at lære.

Legegulvet byder også på underholdende spil som fodbold og bordtennis, hvor børnene først og fremmest bevæger sig og har det sjovt.

Hvem henvender legegulvet sig til?

Spillene i legegulvet er niveauinddelt og henvender sig til alle børn, der kan stå og gå selv fra førskolebørn til 13-14-årige skolebørn. Voksne kan også finde legegulvet underholdende, men vi har valgt at målrettet gulvet til børn.

Nogle spil kan spilles alene, mens andre egner sig bedst til to eller flere spillere.