Vores nye navn er Kultur Syd

14.10.2016
Enheden for kultur- og idrætsinstitutionerne på Vesterbro, Valby og Kgs. Enghave skifter navn. Fremover vil de være en del af Kultur Syd.

Måske har du din daglige gang på et bibliotek, en boldbane eller idrætshal, et kulturhus eller en svømmehal på Vesterbro, Valby eller Kgs. Enghave.

Se oversigten over institutioner her.

Alle disse institutioner har mange ting til fælles: De er naboer. De bor i samme bydele. Og siden den 1. juni 2015 har de været en del af samme organisationsenhed under Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune. Og de deler personale og har samme chef.

Det er denne organisationsenhed, der nu fremover hedder Kultur Syd.

”Vi har valgt det mundrette ’Kultur Syd’, fordi Kultur præcist indrammer, at vores institutioner både er biblioteker, idrætsanlæg, kulturhuse og svømmehaller. Og fordi Syd fortæller om vores geografiske placering i København”, siger Signe Jarvad, der er chef for Kultur Syd.

Det seneste år har institutionerne brugt på at lære hinanden og de tre bydele meget bedre at kende. Nu skal der sættes gang i udviklingen af nye interessante kulturtilbud på tværs af biblioteker, svømmehaller, kulturhuse og idrætsanlæg.