Vind 10.000 kr. og professionel ekspertbistand til at booste din foredragskarriere

26.04.2017
Skal du være den næste valbymester i foredrag? Til efteråret gennemføres en ny runde mesterskaber i foredrag med finale den 28. okt. 2017.

Uanset om du allerede holder foredrag og lever af det eller går rundt med et skjult talent, er det nu du har chancen for at teste dine evner overfor et levende publikum og et kvalificeret dommerpanel.

Udvælgelseskomitéen vælger 10 foredragsholdere, der skal kæmpe om titlen, æren og hovedpræmien på 10.000 kr. Vinderen får desuden et års eksponering hos Danmarks største foredragsbookingbureau, Athenas - en enestående hjælp til at få gang i foredragskarrieren.

Læs også: Stephen Egede Glahn blev valbymester i foredrag 2016.

Sådan udvælges de 10

Komitéen er meget åbne overfor alle typer emner. Sidste år hørte vi blandt andet om absint, stress, søvnløshed, dialekter, gamle sure mænd, Jung, doven energi og spændende livshistorier. Det kunne også handle om musik, rejser, popkunst, filosofi, tatoveringer, sundhed, biler, tro eller noget som vi slet ikke kan forestille os, at du vil tale om.

Komitéen udvælger dem, som de synes er mest engagerede og interessante at lytte til.

Sæt kryds i kalenderen

De indledende runder afholdes på to aftner i Timotheuskirken den 28. september og den 12. oktober 2017. Hver foredragsholder får 12 minutter i de indledende runder til at fange interessen hos publikum og dommerne. Der kåres to vindere i hver runde - altså fire finalister.

Den 29. oktober 2017 afholdes finalen i Valby Kulturhus.

Hver aften vil et kompetent dommerpanel bestående af eksperter og kendte foredragsholdere, kommentere og stemme sammen med publikum om, hvem der går videre og i sidste ende vinder den fornemme titel.

Sådan deltager du

Hvis du har mod på at deltage i VM i Foredrag 2017, skal du sende os et videoklip på max et minut. Videoklippet sendes til deltag(snabela)vmiforedrag.dk senest den 1. juni 2017.

Den tekniske kvalitet er ikke så vigtig. Du kan bare bruge fx din smartphone. I klippet skal du fortælle, hvem du er, og på under et minut fortælle om et foredrag, som du vil holde: Hvad handler det om? Hvorfor er det spændende?

På facebooksiden for VM i Foredrag 2017 kan du se, hvordan du bærer dig ad med det.

VM i Foredrag 2017

Baggrunden for konkurrencen er at hylde det levende ord og sætte fokus på foredraget som genre. Det at lytte til et levende menneske er tit en anden og rigere oplevelse end at kigge på en skærm. Der opstår et samspil mellem publikum og foredragsholderen, der gør hvert foredrag til noget særligt. Publikum er altid med til at sætte sit præg på forestillingen.

Bag VM i Foredrag står et samarbejde mellem Timothiuskirken, Kultur Syd ved Valby Bibliotek og Valby Kulturhus, og kommunikationseksperterne Jane Hansen, Kristian Koch og Anders Stahlschmidt.

Vi glæder os til at høre fra dig!