Kalejdoskopisk tidsrejse på Summer Jazz 2017

26.06.2017
Sommerens jazzfestival kan opleves den 7.-16. juli i Prøvehallen og Betty Nansen Teatret, der især byder på fejringen af Anders Koppel.

Sommer Jazz 2017 inviterer til en musikalsk tidsrejse i sublimt selskab med levende legender, legendariske ikoner og et styks mageløs dansk musikhistorie, der fylder rundt. Benjamin Koppels selvstændige festival under Copenhagen Jazz Festival åbner således koncertdørene for niende år i træk. Programmet er offentliggjort.

Se alle jazzkoncerterne i Prøvehallen her.

Anders Koppel bliver 70 år

Summer Jazz 2017 sparker festen i gang med en storslået fejring af komponist og musiker Anders Koppel, der fylder 70 år under festivalen. Med 55 års musikalsk virke og en baggrund i så legendariske bands som Savage Rose og Bazaar, er Anders Koppel, foruden far til Benjamin Koppel, noget så sjældent som et stykke lyslevende musikalsk Danmarkshistorie.

Under to ambitiøse koncerter med et imponerende line-up af stjernemusikere og medlemmer af det Koppelske musikdynasti, inviteres publikum med på en rejse i Anders' unikke musikalske univers, der i tre dele, i stil med årets øvrige program, vil pege mod både fortid, nutid og fremtid.

Anders Koppel kan opleves under fire af festivalens koncerter, hvor han blandt andet møder sin musikalske sjæleven - den amerikanske verdensklasse pianist Kenny Werner.

Far og søn i flere formater

De kærlige og familiære musikalske relationer udforskes endvidere under koncerten 'Fathers and Sons', hvor fire sæt far og søn - Al og Elias Agami, Moussa og Marco Diallo, Mikkel og Fridolin Nordsø, og Anders og Benjamin Koppel - i kurs mod fremtiden og musikkens nye generationer deler ud af deres fælles kærlighed til hinanden og til musikken. 

Også Benjamin Koppels søster, Marie Carmen Koppel, er på programmet med en releasekoncert for sit kommende album 'Honestly' - hendes modigste og ærligste album til dato, der lige nu er aktuel med singlen 'Goodbye'.

Hyldest til Fitzgerald og Gillespie

Den ikoniske jazzsangerinde Ella Fitzgerald og den legendariske jazztrompetist Dissy Gillespie fylder også rundt post mortem.

Deres 100 års fødselsdage fejres under to koncerter, når Ole Kock Hansens A Very Big Band får Benjamin og Marie Carmen Koppel med på scenen til en hyldest af Fitzgerald og Gillespie, når Veronica Mortensen og Mads Vinding fejrer Fitzgerald ved koncerten 'Vokal Duo Aften'. Den vokale aften forkæler desuden med duoen Cathrine Legardh og Brian Kellock, der hylder stjerner som Henry Mancini, Charlie Haden og Kurt Weill.

Genhør med Erik Satie

Cæcilie Norby møder en række af dansk musiklivs absolutte stjerner i en monumental fejring af den usædvanligt usædvanlige og svært excentriske franske komponist og pianist Erik Satie (1866-1925).

Legesyge nyfortolkninger af Saties grænsebrydende værker og jazzificerede udgaver af hans dadaistiske kompositioner suppleres af originale tekster af Ulla Koppel fremført af en af Danmarks allerfineste skuespillere, Henning Jensen.

Programmet er offentliggjort

Scenen er sat for det helt store stjernetræf ved koncerten 'The Art Of The Quartet', hvor saxofonist Benjamin Koppel får selskab af pianist Kenny Werner, bassist Scott Colley og den levende legende, trommeslager Peter Erskine, der er en af sin generations største musikere. Peter Erskine har tidligere slået sine folder i tre af jazzhistoriens største orkestre, Weather Report, Steps Ahead og Bass Desires, og har med Benjamin Koppel indspillet albummet OneTwoThreeFour.

Summer Jazz 2017 byder desuden på italiensk topjazz med den italienske pianist Fabio Giachino, flabet klezmerfest med medrivende Mames Babegenush og Master Class med Peter Erskine.

Se det fulde program her.