Gode gerninger satte rekord ved Danmarksindsamlingen

06.02.2017
90.061.627 kr. blev det til ved Danmarksindsamlingen 2017. Heraf skabte børns gode gerninger en donation på 7.997.000 kr.

Selvom det samlede resultat for Danmarksindsamlingen 2017 gik ned med nogle få millioner i forhold til resultatet i 2016, så var det ingenlunde tilfældes for danske børns gode gerninger.

Læs: Intet barn må sulte: Danmark donerede over 90 millioner kroner.

Faktisk resulterede samarbejdet mellem DR-Ramasjan, DR-Ultra, Danmarks Biblioteker og Ole Kirk Fonden i ny rekord på 7.997.000 kr. Dermed blev danske børns gode gerninger igen den største enkelte bidragsyder til Danmarksindsamlingen.

Læs mere om årets rekord: Børnene vælter Danmarksindsamlingen med sang og millioner.

Vigerslev Bibliotek sætter lokal rekord

Også blandt børnene fra Vesterbro, Valby og Sydhavnen blev der gået til stålet med gode gerninger.

Således indsamlede Vigerslev Bibliotek 757 gode gerninger blandt lokale børn. Mens det samlede tal for Kultur Syd blev 1748 gode gerninger, hvilket giver en samlet donation på 43.700 kr.

Samarbejde med den lokale skole

”Vi samarbejdede med en lokal folkeskole, hvor det bl.a. var en del af undervisningen at gøre gode gerninger”, fortæller Pia Svanholm, der er børnebibliotekar på Vigerslev Bibliotek. Hun fortsætter:

”Der er ikke tvivl om, at årets undertitel på indsamlingen ’Intet barn må sulte’ har sat noget i gang hos de danske børn. Vi har kun oplevet et stort engagement, og det er fantastisk flot”.

Læs om alle de gode gerninger blandt de københavnske biblioteker.