Sydhavn Teater: Maria Stuart

12 aug

Dato

12.08.2017, 21:00 til 12.09.2017, 22:00
125 kr.
Bemærk mulighed for rabat- og gruppebilletter.
To historiske dronninger bekæmper hinanden med alle midler: Se forestillingen den 12. august - 12. september 2017 i Østre Kapel.

'Maria Stuart' er en radikal nyfortolkning af Friedrich Schillers klassiske teateropsætning om to dronningers opgør, der er iscenesat specifikt til teaterrummet i Østre Kapel på Vestre Kirkegård.

Elizabeth I og Maria Stuart kæmper om publikums gunst, der er indkaldt som dommere i denne kongelige strid. En kamp om tro og trone, hvor publikum bestemmer udfaldet. Det bliver en kamp på argumenter om folkeret og højforræderi, og om at lægge sin skæbne i hænderne på dommerne.

Læs også nyhed: Publikum bestemmer, hvilken dronning der vinder.

Altsammen ledsaget af tonerne fra to improvisationsstærke jazzmusikere på henholdsvis flygel og violin, der styrker hver deres dronnings position.

Det kunstneriske team

Bag Maria Stuart står et team af internationale kvindelige kunstnere. Hovedarkitekten er den spanske instruktør Alia Luque, der debutterede i 2010 på Thalia Theater i Hamburg. Sidenhen har Alia ført en kometkarriere indenfor det tysksprogede teater, hvor hun de sidste sæsoner blandt andet har iscenesat flere gange på Burgtheater Wien, der er Europas største teater. Alia fik øje på mulighederne for at lave 'Maria Stuart' netop i Østre Kapel, da hun i sidste sæson arbejde med showcasen LIV(e) i selvsamme kapel.

De to dronninger spilles af Sydhavn Teaters mini-ensemble Maria Carmen Lindegaard og Mille Maria Dalsgaard, mens musikken leveres og improviseres live af Johanna Borchert (DE) og Elena Setién (ESP).

Trilogien 'Mod til overmod'

'Maria Stuart' er første iscenesættelse hos Sydhavn Teater i trilogien 'Mod til overmod' - et storstilet projekt, der kører over tre sæsoner, og som indeholder tre væsensforskellige produktioner udfra tre tematiske volter: En analog (2017); en virtuel (2018); og en immersiv (2019). Alle forestillingerne iscenesættes internationale instruktører fra den nye unge instruktørgeneration, der allerede er i gang med at præge og definere scenekunstens nye udtryk.

Fælles for de tre volter er udforskningen af, hvad scenekunst er og kanvære, hvis vi bruger overmodet som metode og tager radikale valg i omsætningen af scenisk materiale til store teateroplevelser. Et markant træk i dette er fx at lade publikum få direkte indflydelse på forestillingens udsagn ved at lade vitale dele af værkerne blive afgjort af publikums valg.

Projekt 'Mod til overmod' bliver støttet af Bikubenfonden.

Kort om Sydhavn Teater

Sydhavn Teater er et nyt lille storbyteater under Københavns Kommune, og der laver international scenekunstmed lokal forankring. Teatret arbejder stedsspecifikt og ser lokationerne som uopdagede legepladser, der kan bruges som springbræt til at søge nye veje indenfor scenekunstens muligheder.

Læs mere om Sydhavn Teater her.

Praktisk information:

'Maria Stuart' spiller i sensommeren fra den 12. august til 12. september 2017 i Østre Kapel på Vestre Kirkegård. Forestillingen varer ca. en time.

Præmiere lørdag den 12. august. Herefter er spilletidspunkterne: Tirsdag-lørdag kl. 21.00. Der er dog enkelte udtagelser på ugedagene.

Billetterne kan købes via billetlinket ovenfor.